به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران، حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» پنجشنبه شب در ضیافت افطار با استانداران و معاونین وزرا با اشاره به قرار گرفتن در آستانه دو سالگی آغاز بکار دولت تدبیر و امید گفت: دولت در شرایطی کار خود را آغاز کرد که با انبوهی از تعهدات و بدهی مواجه بود و شاهد معضلات متعددی در بخش اقتصاد از جمله رکود، تورم، ناپایداری و عدم آرامش در بازار بودیم. هنوز هم معضلات فراوانی باقی مانده که حل و فصل آنها به زمان زیادی نیاز دارد.
رییس جمهوری با اشاره به اقدامات انجام شده طی حدود 2 سال گذشته و قدردانی از تلاش تمام مسئولان دستگاههای مختلف، گفت: خوشحالیم که با لطف خدا توانستیم امید و آرامشی در جامعه بوجود بیاوریم و مردم با وجود ادعای اقلیتی خاص، احساس آرامش و امید به آینده میکنند.
روحانی گفت: بخش زیادی از فرصت دولت صرف حل و فصل معضلات و مشکلاتی است که از گذشته به این دولت به ارث رسیده و امیدواریم بتوانیم شرایطی به وجود بیاوریم که فشار بر مردم کمتر شود.
رییس جمهوری با ابراز امیدواری نسبت به حل و فصل موضوع هستهای بر مبنای اصول مشخص شده، گفت: البته حل و فصل به این معنا نیست که پس از آن همه مشکلات برطرف خواهد شد، بلکه دهها مشکل دیگر وجود دارد که باید در مسیر رفع آنها نیز تلاش کنیم و حل و فصل موضوع هستهای صرفاً مسیر را برای حرکت و تلاش اصلی دولت به منظور رفع مشکلات کشور هموارتر میکند.
روحانی تصریح کرد: با وحدت، همدلی و فداکاری، مشکلات موجود قابل حل و فصل است و حمایتهای مقام معظم رهبری، پشتوانه دولت در این مسیر میباشد.
رییس جمهوری گفت: در صورت توافق و یا عدم توافق باید یکسری کارها، حتماً مد نظر بوده و انجام شود و این کارها بر عهده همه مسئولان است که البته تصمیمگیریهای اصلی در این خصوص اتخاذ شده و ما باید آنها را اجرایی و عملیاتی کنیم. یکی از این کارها واگذاری طرحهای نیمه تمام عمرانی با شرایط آسان و قانونی به مردم است. انجام این کار هم اشتغال ایجاد میکند و هم آن طرحها در زمان معقولی تکمیل و به بهرهبرداری میرسند.
روحانی رفع مشکل بدهکاران بانکی به خاطر شرایط نابسامان اقتصادی را مورد تأکید قرار داد و گفت: برخی از بدهکاران بانکی در شرایط نامناسب اقتصادی کشور و وضعیت بینالمللی به این بدهیها مبتلا شدند و باید راهی یافت تا مسایل آنها با بانکها حل و فصل شود.
رییس جمهوری گفت: امسال درآمد دولت نسبت به مصوب بودجه فاصله زیادی دارد بنابراین باید هم در زمینه اجرایی تا جایی که امکان دارد صرفهجویی شود و از آن مهمتر اینکه در این شرایط رونق را با استفاده از پتانسیل بخش غیر دولتی ایجاد کنیم.
روحانی اضافه کرد: باید مسیر صادرات غیرنفتی را هموار کرد و در این زمینه استانها و مناطق آزاد میتوانند فعال شوند. همه تلاش ما باید این باشد تا امسال، تحرکی در بخش غیردولتی ایجاد کنیم. از سوی دیگر باید شرایط را هموار کنیم تا سرمایههای خارجی را جذب کرده و مسیر رونق اقتصادی را هموار سازیم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک میلاد امام حسن مجتبی(ع) با بیان اینکه زندگی همه ائمه هدی(ع) برای همه ما درس، راه و راهنمایی است، اظهار داشت: زندگی امام حسن(ع) به ما نشان میدهد که اگر مسئولی وظیفهای را احساس کرد ولو اینکه در شرایطی که اگر آن مسئولیت را انجام دهد، با مشکلات و زخم زبان توأم میشود، نباید در انجام آن وظیفه تردید کند.
روحانی گفت: امام حسن مجتبی(ع) در شرایط حساس تاریخی امانت مسلمین را بر عهده گرفتند که امت اسلامی دچار انشقاق، افتراق و فاصله بود و تصمیمگیری در چنین مقطعی بسیار سخت است. البته برخی تصور میکنند تصمیمگیری برای شهادت سخت است، اما بیتردید تصمیمگیری برای صلح، سختتر از تصمیمگیری برای جنگ است و آمادگی برای نثار آبرو مهمتر از نثار جان و خون در راه خدا است.
رییس جمهوری گفت: امام حسن(ع) تصمیمی گرفتند که مقام معظم رهبری از آن به عنوان نرمش قهرمانانه یاد کردند. زمانی که امام حسن مجتبی(ع) تصمیم به صلح میگیرند یکی از یاران امام علی(ع) پیش ایشان آمد و گفت: ای کاش من مرده بودم و این منظره را نمیدیدم و امام در پاسخ وی گفت وقتی دیدم اکثریت مردم این را میخواهند نخواستم چیزی که مردم نمیخواهند بر آنها تحمیل شود.
روحانی تصریح کرد: امام حسن(ع) میخواهند به ما یاد بدهند که باید به مصلحت امت و خواست مردم و جامعه توجه کرد و به نفع امت و جامعه اسلامی تصمیم گرفت.
رییس جمهوری گفت: امام حسن(ع) کار بسیار بزرگی انجام دادند و در شرایطی که امت اسلامی میتوانست مضمحل شده و خونریزی ادامه پیدا کند یک تصمیم بسیار مهم برای امت اسلامی اتخاذ کردند، به رغم همه سختیهایی که این تصمیم برای ایشان داشت.
روحانی اظهار داشت: شجاعت در مراحل و مقاطع مختلف و در برابر شرایط گوناگون تاریخی معنای خاص خود را دارد و امام حسن مجتبی(ع) آن تصمیم سخت را اتخاذ کردند و ما هم باید راه و مسیر امام حسن مجتبی(ع) را دنبال کنیم.
در پایان این مراسم استانداران و معاونین وزرا، نماز مغرب و عشا را به امامت حجت الاسلام و المسلمین روحانی اقامه و روزه خود را همراه وی افطار کردند.